رئيس سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور گفت: اقتصاد ديجيتال احتياج به يك رهبري ملي و يكپارچه در سطح ملي و استاني دارد و نبايد بگذاريم انرژي فعالان اين حوزه به هدر برود زيرا مردم ما تواناييهاي بسيار زيادي در حوزه فناوري اطلاعات دارند.
به گزارش خبرنگار ايمنا، محمدباقر اثني عشري بعد از ظهر امروز چهارشنبه_هشتم آبان ماه_در آئين افتتاحيه بيست و پنجمين نمايشگاه اتوكام در محل سالن همايشهاي محل دائمي برگزاري نمايشگاههاي بين المللي استان اصفهان، اظهار كرد: سازمان نظام صنفي رايانه در سال 84 و با قانون مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و استان اصفهان يكي از بنيانهاي تأثير گذار سازمان ميباشد. در 30 استان كشور حضور فعال داريم و بيش از 17 هزار نفر عضو اين سازمان هستند.
وي افزود: سازمان نظام صنفي در تمام شاخههاي فاوا كميتههاي تخصصي و كارشناسي دارد و در زمينه تجارت الكترونيك، خدمات ماهوارهاي، اتوماسيون و آموزش فناوري به صورت جدي فعاليت ميكند. اولويت ما شركت مردم در تصميم گيريهاي مربوط به توسعه فاوا و اقتصاد است.
رئيس سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور تصريح كرد: در سال 1360 تمام شركتهاي خارجي كه در زمينه فاوا فعاليت ميكردند از ايران خارج شدند و هيچ گاه، حتي زمان برداشته شدن تحريمها در اثر برجام نيز به ايران بازنگشتند و هر آنچه كه ما در حوزه فاوا داريم، حاصل دسترنج دانشمندان و كارشناسان ايراني است.
اثني عشري اضافه كرد: در بحرانهاي اقتصادي 40 سال اخير، شاهد منفي شدن شاخصهاي ملي بودهايم و به رغم اين گزارشات بخش آي تي كشور در چهل سال پس از انقلاب اسلامي، حاكي از رشد 17 درصدي بود؛ پيش بيني ميكنيم در سال آينده اقتصاد كشورمان كوچكتر شود و اين در حالي است كه در سال 96، تجارت الكترونيك رشد 30 درصدي را تجربه كرده است و رتبه idi ما در جهان از 85 به 81 رسيده است.
وي ادامه داد: اقتصاد ديجيتال يكي از رويدادهاي مهم دنيا است و پيش بيني ميشود در سال 2025 ميلادي، 115 ميلياردد دلار از اقتصاد دنيا را در بر بگيرد، برنامه راهبردي براي دوبرابر كردن اندازه بازار در سال 1401 تدوين شده و براي تحقق آن به صورت جدي تلاش ميكنيم و نگاه ما به توسعه آي تي از توسعه استانها ميگذرد.
رئيس سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور تصريح كرد: ويژگي اصلي طرح بيستون اين است كه توسط بخش خصوصي تهيه شده و دولت در اين طرح به صورت كم نظيري با سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور همراهي و همكاري كرده است. زماني كه اتوكام در اصفهان شروع به كار كرد، گوگل، آمازون و مايكروسافت هنوز فعاليت خود را آغاز نكرده بودند و همين امر نشان دهنده پيشرفت كشور در اين حوزه است.
اثني عشري افزود: 10 هزار واحد توليدي صنعتي در استان اصفهان فعاليت ميكنند و موقعيت جغرافيايي اين استان براي توسعه ارتباطات بسيار مناسب و قابل توجه است، اما متاسفانه استان اصفهان رتبه پنجم كشور در نرخ بيكاري را دارد.
وي ادامه داد: ضريب نفوذ تلفن ثابت در اصفهان، 47 درصد است و خطوط فعال تلفن همراه 117 درصد ضريب نفوذ دارند. ضريب نفوذ اينترنت ثابت و سيار در اصفهان 92 درصد ميباشد، در حالي كه متوسط جهاني آن 54 درصد است.
رئيس سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور يادآور شد: شاخصهاي زير ساخت فاوا در استان در وضعيت تقريباً مطلوبي قرار دارد و يكي از مباحث اصلي در توسعه آي تي نيروي انساني متخصص است و بايد استفاده از اين نيروي انساني در اولويت شركتهاي خصوصي قرار بگيرد. استان اصفهان رتبه چهارم را در سهم درآمدي برنامههاي توليدي اندرويد دارد و رتبه سوم سهم تعداد توسعه دهندگان كافه بازار مربوط به استان اصفهان است.